Ervaringen

Enkele reacties van de basisscholen die deelnemen aan het Fruitvriendjes programma dat een gezond tienuurtje mogelijk maakt gedurende het hele schooljaar.

 

Coby Schrage van de W.A. van Lieflandschool, speciaal onderwijs in Groningen 

“Het programma van de Fruitvriendjes wordt erg positief ervaren. De leerlingen komen met veel verschillende soorten fruit/groente in aanraking, we laten ze alles proeven. We merken dat leerlingen uit zichzelf meer fruit gaan eten.”

 

Jelle Dijksma, directeur OBS De Balkwar

“Het schoolfruitprogramma van de Fruitvriendjes vind ik een geweldig initiatief! Ik wil elke school het programma van harte aanbevelen!”

 

Audrey Giesberts, directeur en Gabby Sniekers, schoolfruitcoördinator Sint Martinus

“Onze school heeft 187 zakken appels verkocht. Dit is een mooi resultaat en als kers op de taart krijgen we ook leuke reacties van de donateurs zoals ‘Goed initiatief. Het is belangrijk dat de kinderen begrijpen dat gezonde voeding belangrijk is voor je gezondheid.’, daar doe je het toch voor!”

 

Truus Pleiter, directeur OBS Roombeek

"Onze leerlingen hebben maar liefst een bedrag van € 1.462 opgehaald naar aanleiding van onze deelname aan de eerste Fruitvriendjes Actie. De sleutel tot succes? Betrokken ouders, kinderen en leerkrachten, korte communicatielijnen en een project dat direct onze kinderen ten goede komt."

 

Oriana Pattinama, directeur Archipelschool De Leeuwenburch

"Het hele schooljaar verzorgen we schoolfruit voor alle leerlingen. Waarom? Wij vinden het belangrijk dat de leerlingen gezond eten, kennis opdoen over gezonde voeding en via het watertappunt op het schoolplein stimuleren wij de leerlingen om water te drinken. Tijdens onze talentlessen bij het onderdeel koken leren de kinderen gezonde gerechten te maken."

 

 

Ellen de Haan, directeur en Karin Haije, schoolfruitcoördinator St. Martinus Bussloo

“Met de sponsorloop hebben onze kinderen gemiddeld 27 euro opgehaald. Dat is meer dan een half jaar schoolfruit! Bovendien zijn zij met de Fruitvriendjes in beweging en steken ze er nog wat van op."

  

Heeft u interesse in het programma? Dan kunt u uw school aanmelden of informatie opvragen. Voor andere vragen, neem contact met ons op.