Kleding voor schoolfruit

Gemiddeld draagt een persoon slechts 20 procent van de kleding die in zijn of haar kledingkast hangt. Het voorjaar is voor veel gezinnen het moment om kledingkasten op te schonen. Het meest duurzame is om kleding apart in te zamelen. Textiel dat namelijk bij het restafval belandt, wordt verbrand. Zonde, want textiel kan meestal prima worden hergebruikt of gerecycled. Er wordt bijvoorbeeld vloerbedekking of vulmateriaal voor autostoelen van gemaakt. En van steeds meer vezels kan opnieuw kledingstof worden gemaakt.

Oude kleding is geld waard!

Oude kleding is dus geld waard! De Fruitvriendjes plaatsen in overleg met uw school een kledingbak op het schoolplein. Kinderen krijgen kledingzakken mee van de Fruitvriendjes om uit te delen aan familie, bekenden of buren. Gevulde zakken met kleding worden geleegd in de kledingbak. Een week na het plaatsen van de kledingbak wordt de bak opgehaald. De opbrengsten gaan in de fruitpot.

Zorg voor minder afval: laat een kledingbak plaatsen

Er wordt bewust gesproken van een kledingbak en niet van een kledingcontainer. Uit ervaring kan dat bij scholen afschrikken. De afmetingen van een kledingbak zijn: 1,11 meter breed bij 1,11 diep meter en 2 meter hoog, oftewel 3 bij 3 stoeptegels. Dus ook bij kleinere scholen past een kleindbak prima.

U kunt weldra de benodigde documenten ter ondersteuning hieronder downloaden. De teksten in de Word.bestanden kunt u naar eigen inzicht aanpassen.

  • Ouderbrief - Kleding voor schoolfruit
  • Persbericht - Kleding voor schoolfruit

Wilt u uw school aanmelden of heeft u andere vragen? Neem dan contact met op.