Sponsorloop OJBS de Toermalijn levert maar liefst 1.314 euro op

Normal 8cb3378eefabd16f86f7efa72b48fe20c073f050
23-09-2020 | 18:00

OJBS de Toermalijn haalt maar liefst 1.314 euro op voor de fruitpot van de school! Daarmee hebben ze maar liefst 3.755 stuks fruit verdiend. Wat een knap resultaat.

Op de Nationale Kraanwaterdag zijn op vier scholen in Venlo een watertappunt geopend waaronder bij OJBS de Toermalijn. Op deze basisschool mocht wethouder Alexander Vervoort het tappunt feestelijk openen. Met de watertappunten stimuleert Venlo.fit met Jongeren Op Gezond Gewicht Venlo het drinken van kraanwater, als onderdeel van een gezonde leefstijl.

Deze feestelijke opening kreeg een sportief tintje. Zo organiseerde de school een sponsorloop om gelden in te zamelen voor de fruitpot van de school.

De leerlingen hebben een rondje van 600 meter om de school gelopen. De kleine kinderen hebben in totaal 15 minuten en de grotere 20 minuten gelopen. Dit werd georganiseerd per klas. Voorafgaand aan de sponsorloop hebben de kinderen een brief met een sponsorkaart meegekregen. Op de sponsorkaart konden familie of vrienden een vast bedrag invullen. Publiek was welkom maar op 1,5 afstand.

De communicatie van OJBS de Toermalijn loopt via het ouderportaal en Facebook. Via de Facebookpagina van Venlo Fit werd de video over de opening van het watertappunt gedeeld.

De school was erg blij met de opbrengsten vertelde directeur Marjan Stappers, Directeur Openbare Jenaplan Basisschool de Toermalijn. De schoolfruitcoördinator heeft met plezier het bedrag toegevoegd aan de online collectebus van de school https://ojbsdetoermalijn.fruitvriendjes.nl/! Dankzij deze mooie sponsorloop staat de school op de eerste plek van alle deelnemende scholen aan het landelijk Fruitvriendjes programma.