Over Fruitvriendjes

Elk kind heeft volgens de Fruitvriendjes recht op structureel toegang tot gezonde voeding op school. De missie is dan ook om gezonde voeding op scholen in Nederland voor kinderen bereikbaar te maken.

1. Schoolfruitprogramma van de Fruitvriendjes

De ervaring van de Fruitvriendjes leert dat scholen in toenemende mate structureel gaan voor gezonde voeding en schoolfruit. De financiering hiervan kan een proces zijn wat een schooljaar in beslag kan nemen.

Het schoolfruitprogramma van de Fruitvriendjes speelt hierop in. Hierbij wordt gestart met het leveren van het groente en fruit. Dit geeft de school de tijd om de financiering door middel van activiteiten tijdens het lopende schooljaar te realiseren.

Naast activiteiten waar de school zich aan committeert zoeken de regionale schoolfruitadviseurs continu naar landelijke en lokale partnerships en mogelijkheden om de deelnemende scholen te ondersteunen met (extra) financiering.

2. Fruitvriendjes, de serie

Het schoolfruitprogramma van de Fruitvriendjes wordt ondersteund door een gelijknamige animatieserie. Maak kennis met de onderstaande fruitkaraktertjes. Van links naar rechts: Anna Ananas, Appie Appel, Peter Peer, Aya Aardbei en Bas Banaan.

Zij maken grappige en leerzame momenten mee. Tijdens het groente en fruitmoment kunnen de Fruitvriendjes- aflveringen worden getoond aan leerlingen van uw school. Vanaf woensdag 16 september wordt er elke week een nieuwe aflevering gelanceerd. Deze zijn te vinden in onze nieuwsrubriek.