Bloedsinaasappel

Wat is een bloedsinaasappel?

Bloedsinaasappels zijn minder bekend dan zijn broertje de oranje sinaasappel. Dat betekent niet dat de voordelen ook minder zijn. Bloedsinaasappels zijn minder zuur dan de sinaasappel en ze bevatten 20% meer vitamine C en ruim 20% meer kalium dan de zijn soortgenoten. Bloedsinaasappels groeien niet overal. Voor het aanmaken van de rode kleur in de vrucht, heeft de plant een bodem nodig met speciale thermische eigenschappen. Die bodem vinden we bij uitstek op de flanken van de Etna vulkaan op Sicilië.


Weetjes over de bloedsinaasappel

  • In 1 bloedsinaasappel zit tachtig kcal.
  • Kalium is belangrijk voor het herstel van de mineralenbalans bij hevig zweten na sporten of koorts.
  • Een middelgrote bloedsinaasappel is alles wat je iedere dag nodig hebt om je lichaam te voorzien van 100% vitamine C.

 

Bewaaradvies

  • Op school kan je de bloedsinaasappel het beste bewaren op kamertemperatuur gedurende maximaal 3 dagen.
  • Rijpingsproces remmen? Bewaar maximaal 2 weken in de koelkast.
  • Vers geperst sinaasappelsap verliest 90% van zijn voedingswaarde binnen 24 uur; snel opdrinken dus.

 

Keer terug naar het overzicht van de soorten groente en fruit van deze week.