Galia meloen

Wat is een galia meloen?

De galia meloen is een kruising van een suikermeloen en cantaloupe meloen. Alleen is de galia meloen groter dan de cantaloupe en heeft deze meloen een eigen smaak. De meloen weegt meestal een kilo en heeft meer vruchtvlees dan andere soorten meloenen. Hij is zoet en kan herkend worden aan de kleur en de geur. De galia meloen wordt geteeld in Brazilië, Spanje, Costa Rica, Panama en zuidelijke delen van de Verenigde Staten.

 

Weetjes over de galia meloen

  • Een galia meloen helpt bij een te hoge bloeddruk
  • Een galia meloen 1 van de 70 soorten meloen is
  • Een galia meloen heel erg lekker is met Spaanse Serranoham
 

Bewaaradvies

Op school is de beste plek een koel en donkere plaats maar niet de koelkast. Ze blijven het stabielst bij een tempratuur van 12 graden. Je kan met de rijpheid spelen.

  • Iets te hard? Bewaar ze op kamertempratuur
  • Precies goed? Bewaar ze koel en donker (12 graden)
  • Te zacht? Bewaar ze in de koelkast

 

Keer terug naar het overzicht van de soorten groente en fruit van deze week.