Waarom schoolfruit?

Schoolfruit en -groente, ook wel bekend als de ‘gezonde tien uurtjes’, zijn op school niet te missen als moment om fruit of groente te eten. Een kind heeft namelijk 150 gram groente en 2 maal per dag fruit nodig om goed te presteren. Leerlingen die gezond eten kunnen zich beter concentreren, presteren beter, zijn minder snel ziek, zitten lekkerder in hun vel en vertonen minder pestgedrag (Bron: De Gezonde Basisschool van de Toekomst).

Met het faciliteren van gezonde voeding dragen wij bij aan onze missie om gezonde voeding op basisscholen voor iedereen bereikbaar te maken. Schoolfruit.nl richt zich op alle kinderen in Nederland.

Elk kind heeft volgens de Fruitvriendjes namelijk recht op structureel toegang tot gezonde voeding op school. Daarnaast houdt Schoolfruit.nl zich ook bezig met de omgeving van het kind en motiveert de organisatie kinderen om bewuster te eten.

Voordelen Schoolfruit vs. Meegeefmodel

Kinderen leren verschillende soorten fruit te proeven en te eten door deze elke week gezamelijk op school te eten. Het van Kas-tot-in-de-Klas model heeft meerdere voordelen ten opzichte van het meegeefmodel.

De belangrijkste voordelen:

  • Ieder kind ervaart klassikaal hetzelfde;
  • De kwetsbare groep kinderen, die gezonde voeding niet van huis uit meekrijgt, mist de boot niet;
  • Kinderen ervaren ook de smaken uit andere culturen en soorten die minder bekend zijn;
  • De kwaliteit is gewaarborgd door gecontroleerd en geconditioneerd vervoer;
  • 18% van de kinderen gaat meer groente en fruit consumeren na een structurele invoering van schoolfruit;
  • Ouders worden ontzorgt en dragen financieel ook graag bij;
  • Gemiddeld goedkoper dan het meegeefmodel.

 

Heeft u interesse in het programma? Dan kunt u uw school aanmelden of informatie opvragen. Voor andere vragen, neem contact met ons op.